Doporučujeme: Eliptický trenažer NordicTrack C5.5 New

Eliptický trenažer NordicTrack 5.5 New odborně smontovaný pro zákazníka a připravený na doručení. Zákazník si tento model vybral na doporučení jiných uživatelů a my jsme mu jeho volbu mohli jen potvrdit.

I podle nás se totiž jedná o velmi zajímavý model ve střední cenové kategorii. Nabízí velmi dobré technické parametry, použité materiály působí hodnotně a v dané kategorii nabízí i kompaktní rozměry.

Asi nejzajímavějším prvkem výbavy, kterým se odlišuje od většiny konkurence je možnost regulace délky kroku v závislosti na nastavení sklonu pedálů. Délku kroku lze regulovat v rozmezí 45 - 51 cm. 51 cm je vynikající hodnota a výrazně delší krok se u eliptických trenažerů nepoužívá. Pro menší osoby může být takto dlouhý profil kroku již nepohodlný nebo příliš náročný. To může být problémem v rodinách, kde používají trenažer osoby s výrazně rozdílnou výškou. NordicTrack 5.5 tuto možnou komplikaci řeší.

Další výhodou je velmi malý odstup pedálů od sebe. To umožňuje přirozený a pohodlný pohyb bez vybočení kolenních a kyčelních kloubů. Malý rozestup pedálů je důležitější právě pro menší postavy.

Jednou z mála nevýhod eliptických trenažerů se setrvačníkem vpředu jsou rozměry. Mnoho elipticalů s parametry jaké má tento NordicTrack zabere na délku cca 2 metry. C5.5 měří 175 cm. Zdánlivě nevýznamný rozdíl ocení uživatelé, kteří plánují trenažer umístit do obytné místnosti.

Elektronika trenažeru nabízí přehledný 5" displej a velká tlačítka pro pohodlné ovládání. Disponuje 20 ti tréninkovými programy. Nad displejem je umístěn držák tabletu. Pokud si do tabletu nebo chytrého telefonu nainstalujete aplikaci iFIT užijete si s trenažerem víc zábavy a získáte další tréninková data. Propojení probíhá pomocí Bluetooth.

Součástí výbavy je také držák na lahev, který je umístěn v ideální pozici a dlaňové senzory snímání tepové frekvence. Pro přesnější měření tepové frekvence je možné připojit hrudní pás, který ale není stejně jako u většiny jiných modelů součástí balení.

NordicTrack 5.5 je vhodný pro uživatele s maximální hmotností 125 kg. Výrobce poskytuje na celý trenažer záruku 36 měsíců a 5 let na rám trenažeru.

Pokud hledáte kvalitní eliptický trenažer v ceně do 30 000 Kč, který chcete využívat pro aerobní i kondiční trénink a neradi děláte kompromisy, měl by být tento model ve vašem hledáčku. My ho můžeme jen doporučit. Doručení je od nás samozřejmě zdarma a pokud si netroufáte na montáž, můžete si ji objednat společně s trenažerem. Vaši energii můžete potom naplno věnovat jen tréninku :-)

IMG_4487