7 důvodů, proč začít sportovat.

Sportování doma a pořízení si fitness vybavení do domácnosti není určitě důvodem přestat sportovat venku nebo ve sportovních zařízeních a fitness centrech. Je ale vhodným doplňkem k těmto aktivitám v případech, kdy není jiná možnost.

Nekupujte si domácí trenažery z důvodu lednových a jiných předsevzetí, ale vybírejte je s výhledem, že je budete používat mnoho let. Nikoliv denně, ale právě v momentech, kdy nebudete mít jinou možnost, nebo to pro vás bude komfortnější. Nevyčítejte si, že jste tento týden rotoped nebo jiný stroj nepoužili, jeho čas přijde. Je to dlouhodobá investice do zdraví a dobré kondice.

Nekupujte si trenažery na zkoušku, s tím, že když ho budete používat tak si potom koupíte lepší. Víme že nekoupíte, protože kompromis vás nenadchne, naopak vás od sportu odradí, zkrátka vás „nevtáhne do hry“.

Přinášíme vám 7 důvodů proč je dobré sportovat i doma a pořídit si vhodné vybavení.

1 – časová flexibilita

V dnešní uspěchané době se nám denní plány často mění a my musíme na změny rychle reagovat. Většinou mají přednost pracovní nebo jiné povinnosti. Péče o zdraví a dobrou kondici jde potom stranou. Hodně z nás potom po několikátém odvolaném tréninku své úsilí vzdá, protože si řeknou, že to už nemá cenu. Pokud si ale můžete zasportovat doma, čas si najdete. Minimálně přespat domů většinou přijde skoro každý a 30 – 40 minut regeneračního tréninku před spaním vás udrží ve formě.

2 – úspora času a čas trávený s rodinou

Znáte to, v práci jste od 8 – 17 hodin, potom ještě něco zařídit, nakoupit. Než dojedete domů je sedm večer. Je zima, venku tma a Vy by jste měli zase rodině říct, že jdete pryč, sednout do auta cestou do a z „fitka“, převlíkáním atd. strávit víc času než cvičením. Není v tomto případě lepší zůstat doma s rodinou a zacvičit si na bez ztráty času a ještě jít příkladem dětem?

3 – finanční úspora

Jednorázová investice může vypadat jako vysoká, ale když zvážíte úsporu na vstupném, cestování a času v horizontu několika let. Je domácí fitness vybavení dobrou investicí a vhodným doplňkem k venkovním aktivitám a k aktivitám ve sportovních centrech, které samozřejmě mají zase jiné výhody.

4 – venku mrzne až praští nebo padají trakaře

V posledních letech to sice tak nevypadá, ale zvláště v zimních krátkých dnech není vždy dobré jít běhat třeba za tmy ven. Hrozba náledí nebo skrytých překážek může způsobit své. Listopadové nebo dubnové deště taky nejsou ideální pro jízdu na kole, brusle nebo běh.

5 – soukromí

Někoho může od sportování ve fitness centru odradit také nedostatek soukromí, pohledy jiných lidí. Zvláště v situacích kdy máme pocit, že nejsme úplně ve formě nebo bojujeme s pocitem, že naše postava není podle našich představ a chceme být ušetřeni zrakům okolí. Věřte že to jsou zbytečné obavy, je třeba se soustředit na sebe a ne na okolí, to má svých dost. Ale přesto v těchto případech může domácí fitko pomoci nastartovat naše sportovní aktivity. Jinak bychom možná vůbec nezačali.

6  - rekonvalescence po nemoci nebo zranění

Máte za sebou sezónní chřipku nebo dlouho odkládanou operaci kolene a potřebujete se dostat zpět do formy. Vaše domácí fitness vám dá tolik potřebný klid pro regenerační nebo rehabilitační cvičení, které nelze uspěchat. V těchto případech je trochu soukromí a možnost si zacvičit v komfortu domova k nezaplacení.

7 – osobní výzva, já to dokážu

Dali jste sami sobě cíl, který si chcete splnit pro skvělý pocit (neplést s předsevzetím z 1. ledna nebo X-tých narozenin), nějakou metu kam se chcete dostat nebo jste se vyhecovali s kamarády o to, kdo dřív dosáhne nejlepších výsledků. Zdravá motivace je ideální motor pro „pohnutí se z místa“. Jasně že vítězství „neurvete“ doma, ale budete mít vždy zázemí proto, abyste trénovali efektivně a nevynechali pravidelný a důležitý trénink. Prémie je na dosah!

Věřte, že důvodů proč si pořídit vhodný trenažer a vybavení domů se najde určitě víc. My jsmevám jen chtěli připomenout ty základní. Věříme, že minimálně jeden z nich se týká i vás.

Nekupujte ale ukvapeně. Rádi vám poradíme. I my budeme rádi, když peníze, které u nás utratíte budou účelně vynaloženy a nebudete jich litovat. Dává nám to naději, že budete patřit mezi další spokojené zákazníky, vrátí se k nám nebo nás doporučíte.

Předem děkujeme!