Aplikace Tunturi Routes

TUNTURI Routes přináší zábavu do vašeho kardio tréninku. Jezděte na kole, cvičte na elipticalu, běhejte a veslujte po celém světě s pomocí tisíců videí. Začněte ještě dnes a proměňte své cvičení v nový vizuální zážitek, který vás pohltí.

Tréninková aplikace TUNTURI Routes má profesionální hardware a velice poutavý obsah, ze kterého si vybere každý uživatel trenažerů značek TUNTURI. Běžecké pásy, rotopedy, eliptické/crossové trenažéry, veslařské trenažéry apod. Aplikace TUNTURI Routes dodá vašim tréninkům nový rozměr. Můžete cestovat kamkoliv jen chcete, poznávat neznámé trasy a krajiny z celého světa, díky čemuž bude váš trénink rozmanitý a pokaždé úplně jiný. S aplikací TUNTURI Routes můžete poznat celý svět, zkusit si jízdu Tour de France nebo jít běhat do ulic Central Parku, a to vše z tepla vašeho domova.

Přehrávaní videa na televizi

Během cvičení si můžete zobrazit video na televizoru pomocí funkce „Remote Display“

Vzdálený displej je užitečná funkce, která umožní zobrazit video na externí obrazovce. Telefon nebo tablet se pak stává dálkovým ovladačem. Všechny interakce jsou prováděny prostřednictvím aplikace.

Můžete to provést 2 způsoby:

  1. Pomocí prohlížeče ve vaší chytré televizi přejděte na stránku www.remote.kinomap.com
  2. Připojte svůj notebook pomocí kabelu HDMI k televizoru. Na notebooku přejděte na www.remote.kinomap.com

Pro oba způsoby propojte aplikaci s televizorem podle pokynů v následujícím videu

Tréninkové režimy

Po zahájení tréninku, si můžete vybrat mezi dvěma tréninkovými režimy, které se od sebe liší rychlostí.

Režim Discovery:
Video trasy má kontinuální přednastavenou rychlost a pozastaví se pouze v případě, že vaše rychlost dosáhne 0. Bez ohledu na váš výkon zůstává frekvence videa po celou dobu stejná. Svůj výkon můžete stále sledovat pohledem na váš energetický výdej měřený v Tunturi's. Upozorňujeme, že export vašich výsledků na weby nebo aplikace třetích stran, jako je Strava je omezen na watty a další údaje, jako je tempo a srdeční frekvence. Nezobrazí vaše souřadnice ani mapu.

Režim výzva:
Video se přehrává vaší rychlostí. Pokud se pohybujete pomaleji než původní video, frekvence snímků se bude pomalu snižovat. Pokud se pohybujete rychleji, obnovovací frekvence se zvýší až na dvojnásobek původní rychlosti. Tento režim můžete použít k soutěžení ve výzvách a výsledky můžete exportovat na weby nebo aplikace třetích stran, s úplnými souřadnicemi a mapou vaší virtuální jízdy.

Videa podle fyzické zdatnosti

Stupnice usnadňuje výběr videí, která budou odpovídat vaší fyzické zdatnosti.

Zobrazená obtížnost odpovídá výpočtu vynaložené energii na každé video. Faktory, které se berou v úvahu, jsou: vzdálenost, trvání, nadmořská výška a původní tempo videa.

Například video úrovně 1 je součtem malé vzdálenosti a téměř žádného převýšení, zatímco video úrovně 5 má delší vzdálenost, obvykle větší převýšení a vyšší tempo.

Nejlepší způsob, jak si nastavit úroveň, je otestovat video na každé obtížnosti. Když se několik videí ze stejné úrovně pro vás stanou snadnými, jste připraveni trénovat na další vyšší úrovni.

Tunturi Routes lze využít zdarma nebo s předplatným.

Můžete si vybrat mezi bezplatnou a placenou verzí. Bezplatná verze vám poskytne přístup k 15 různým videím. Pokud chcete mít přístup ke všem videím a více než 275 000 km tras, musíte si zakoupit předplatné.

  • Bezplatná verze
    S bezplatnou verzí máte přístup k 15 videím, aniž byste potřebovali nějaké předplatné. Také můžete těžit ze všech funkcí, které aplikace nabízí. Můžete si například vytvořit účet (Kinomap), abyste měli přehled o všech svých trénincích.
  • Měsíční předplatné
    Můžete si zakoupit měsíční předplatné v ceně 11,99 €, a to v App Store nebo Google Play Store. Předplatné vám poskytne přístup k úplné databázi videí a lze jej kdykoliv zrušit.

Sdílení aktivity

Po dokončení tréninku můžete své výsledky exportovat do různých externích aplikací automaticky nebo ručně:

  • Automaticky
    Po dokončení cvičení můžete zvolit automatický export. Spravujte aplikace z webu nebo přímo z aplikace. Vyberte aplikaci nebo aplikace, které chcete použít. Vaše identifikace se automaticky uloží, takže se do každé aplikace stačí přihlásit pouze jednou.
  • Ručně
    Přejděte do své „historie aktivit“ a vyberte aktivitu, kterou chcete sdílet. Klepněte na žlutou ikonu sdílení v pravém dolním rohu. Zobrazí se úplný seznam možností sdílení. Vyberte požadovanou možnost a po dokončení se zobrazí potvrzení:

Poznámka: Své výsledky můžete exportovat do Strava, Training Peaks a Runkeeper pouze s prémiovým účtem. Facebook již není dostupný kvůli novým omezením týkajícím se automatického sdílení.

Kompatibilní trenažery Tunturi

TUNTURI Routes můžete spárovat s našimi následujícími produkty:

Rotopedy a recumbenty

Běžecké pásy

Eliptické trenažéry

Hardwarové požadavky

 TUNTURI Routes - Android Android

  • Android 5.0 a vyšší + čipová sada GPS
  • Minimálně 1 GB RAM
  • Poznámka: Režim celé obrazovky je k dispozici pouze v systému Android 6 nebo vyšším

TUNTURI Routes - AppStore iOs

  • IOS 10 a novější